Skyldig fram til det motsatte er bevist

syns overskriften beskriver ganske bra åssen jeg egentlig alltid har følt det litt.

Jeg er en "ulykkesfugl" og har stort sett alltid blitt "tatt" hvis jeg gjorde no galt, men har oxo ofte vært den som har fått skylda om jeg ikke hadde gjort noe oxo. Detta opplever jeg faktisk enda. Hvis jeg er et sted og noe blir borte så får jeg skikkelig panikk fordi di fleste gangene får jeg skylda.

Som narkis blei jeg ulovlig ransaka uten grunn hvertfall fire ganger som jeg husker. En av di gangene var det en butikksjef som skreik til meg foran alle hvor drittlei han var at sånne som meg kom dit å stjal fra han. Han tømte alt innholdet i veska mi utover disken ( jeg bodde i den veska) og tvang meg til å tømme lommene mine. Men jeg hadde ikke tatt noe. Han roa ned sinne sitt og gikk. Men en unnskyldning fikk jeg ikke. Jeg husker at det var en skikkelig fæl dag. Jeg hadde vært våken noen dager og var paranoid og full av angst, di jeg var med hadde tatt knips og i mitt hode så di ut som vampyrer, det var den eneste grunnen for at jeg var ute i utgangspunktet. Rett før denne hendelsen så opplevde jeg at alarmen gikk på meg i en annen butikk. Det var en av sminke tinga jeg hadde i veska som var kjøpt og betalt for en evighet siden. Hadde den alltid i veska og hadde aldri opplevd at den fikk alarmer til å gå, men selvfølgelig akkurat på denna dagen hvor jeg var redd for vampyrer og ønska meg å være usynlig mest av alt, så skjedde det. Heldigvis var det en yngre jente i kassa som fortalte meg at det hadde skjedd flere ganger den dagen, og fikk oppklart hvilken gjenstand som utløste det.

En av di andre gangene var da jeg og typen  handla, det kom to Securitas vakter å tok oss på skuldrene og ba oss om å bli med på bakrommet der vi blei ransaka. Det gikk "greit" di var ikke så ufine som di kunne ha vært, men jeg var gla jeg ikke ble med di alene.

Jeg blei oxo fotfulgt med stygge blikk i noen butikker jeg gikk inn i, noen fikk jeg oxo klar beskjed om å gå ut, for di ønska ikke sånne som meg der.

Det har vært en del sånne hendelser opp igjennom. Å detta er årsaken til at jeg aldri går med hendene i lommene eller tar unødvendig ting ned for å se på det på butikken. Generelt er jeg ganske redd for autoriteter, for jeg veit hvor lite jeg har å stille opp med hvis di tror jeg er skyldig i noe. Til og med når radiatoren min eksploderte i en tunnel da jeg var nykter og lovlydig klarte en politimann å si at han skulle være grei å "la meg gå" denne gangen. Som at jeg var kriminell for at radiatoren min eksploderte.

Jeg tror jeg har tusenvis av historier der jeg har blitt beskyldt for ting jeg ikke har gjort. Kanskje jeg ser veldig skyldig ut eller at frykten for å bli beskyldt gjør at jeg ser skyldig ut. Noe må det jo værra :p

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

mydarklightning

mydarklightning

31, Holmestrand

Blogg om mine opplevelser fra rus. Psykiatri og om livet generelt

Kategorier

Arkiv

hits